2019

+ 16.10.2019 - Yrjö Neuvo: Teknologiafoorumin 2019 sisältöä

TiES:n puheenjohtaja prof., tekn.tri. Yrjö Neuvo pureutuu ennakkoon tulevan Tenologiafoorumin 3 päivän aikana tapahtuvien esitystysten mielenkiintoiseen antiin. Hän on ollut suunnitteluryhmän puheenjohtajana.

Esitysmateriaali: Teknologia 19

+ 18.9.2019 - Krister Wikström: Lentävät autot

DI Krister Wikström kertoo lentävien autojen historiasta ja nykypäivästä.

Esitysmateriaali: Lentävä auto

+ 15.5.2019 - Kimmo Kalliola: Tarkka paikannus sisätiloissa

Tarkka paikannus sisätiloissa on ollut tutkimuksen ja kehityksen kohteena viimeiset parikymmentä vuotta. Sovelluskohteita on laaja kirjo; mm. tehtaissa, varastoissa ja sairaaloissa, mutta myös esim. kauppakeskuksissa tai urheiluhalleissa. Liiketoiminnaksi sisätilapaikannus on muuttunut viime vuosien aikana teollisen internetin kehityksen myötä, ja markkina kasvaa kovaa vauhtia. Tulevaisuudessa sovellutuksia tullaan näkemään myös kuluttajamarkkinoilla. Esityksessään Kalliola käy läpi sisätilapaikannusteknologioiden kehitystä ja sovellusalueita keskittyen erityisesti yrityksensä Quuppa Oy:n teknologiaan ja markkinoihin.

Tekn.tri Kimmo Kalliola on Quuppa-yrityksen toimitusjohtaja

Esitysmateriaali: Accurate Indoor Positioning

Jääkiekkovideo, Golfvideo

Tietoa: Quuppa

+ 17.4.2019 - Tuomas Riski: Norsepower ja roottoripurje

Norsepowerin toimitusjohtaja Tuomas Riski esittelee Norsepowerin roottoripurjeteknologian. Kyseessä on moderni apupurje, joka voidaan asentaa suurikokoisiin matkustaja- ja rahti-aluksiin niiden polttoaineeenkulutuksen ja päästöjen alentamiseksi. Tähän mennessä roottoripurjeita on asennettu Bore-varustamon Roro-alukseen, Maerskin öljytankkeriin sekä Viking Linen Grace -risteilylauttaan.

Esitysmateriaali: Norsepower roottoripurje

Tietoa: Norsepower

+ 13.3.2019 - Jouko Junkkari: Modulaarinen langaton sensoriteknologia

Jouko Junkkari, yksi iProtoXin perustajista, kertoo iProtoXin taustoista ja nykypäivästä esimerkkinä Nokian pärskeistä syntyneistä yrityksistä.

iProtoXi Oy tarjoaa asiakkailleen tuotekehitys- ja valmistuttamispalveluja kehittämiensä modulaaristen Aistin- tuotenimeä kantavien puettavan elektroniikan ja Internet-of-Things–alustojen pohjalta. Alustoja käytetään asiakasprojekteissa asiakkaan idean varmistamiseksi, jatkokehittämiseksi, markkinoimiseksi sekä tyypillisesti räätälöitynä asiakkaan idean tuotteistamiseen.

Yrityksen kehittämät puettavan elektroniikan ja Internet-of-Things-sensorialustat koostuvat pienikokoisista, langattomista, vähävirtaisista ja modulaarisista sensoriyksiköistä ja helppokäyttöisestä tarpeen mukaan helposti räätälöitävästä ohjelmistosta. IoT-ratkaisu mahdollistaa sensoriyksiköistä saatavan tiedon tallettamisen iProtoXin tarjoamaan tai asiakkaan omaan pilvipalveluun ja asiakkaan oman ratkaisun laajentamisen erilaisilla langattomilla sensoreilla.

Esitysmateriiali: Aistin Platform

Lähde: iProtoXi

+ 13.2.2019 Johanna Karanko: Kiinasta, viennistä ja innovaatioista

KTM Johanna Karanko on Suomen pääkonsuli Hong Kongissa ja Macaossa. Karanko tulee puhumaan lähinnä etelä-Kiinasta ja erityisesti Hong Kongista porttina etelä-Kiinaan. Innovaatiot ovat tärkeässä roolissa.

Esitysmateriaali: Hongkong pähkinänkuoressa

Tietoa: Suomen pääkonsulaatti Hong Kongissa ja Macaosssa

+ 16.1.2019 - Tatu Peltola: Satelliittisuunnittelusta

Tekniikan kandidaatti Tatu Peltola on Aalto-yliopistossa prof. Jaan Praksin satelliittiryhmän jäsen. Hänen vastuullaan on ollut maa-asema ja radio-instrumentti.

Esitysmateriaali: Katsaus Aalto-yliopiston satelliittiprojekteihin